Jak postavit dům – 7 důvodů proč stavět s Torenitem

Jak postavit dům – 7 důvodů proč stavět s Torenitem

Mnoho lidí sní o tom, že si postaví svůj vlastní dům. Vlastnit nemovitost je v dnešní době nejen výhodné po finanční stránce, ale představuje to také jistotu do budoucnosti. Každý má o svém bydlení jinou představu, a proto je stavba domu často vhodnější řešení než koupě nového domu. Různí lidé mají jiné potřeby. Někteří si přejí dům s mnoha rozlehlými pokoji a velkou zahradou, jiným vyhovuje menší, útulný domek. U každé stavby ale vyvstává otázka, z čeho postavit dům. Torenit® je v tomto ohledu odpovědí na mnoho otázek.

Stavba vlastního domu

Každý člověk, který se rozhodne postavit si svůj vlastní dům, stojí před několika zásadními rozhodnutími. V první řadě hraje roli lokalita, její možnosti a také finanční stránka. V druhé řadě je důležité, aby budoucí dům korespondoval nejen s představami majitele, ale také odpovídal stavebně technickým parametrům, ekologickým požadavkům Evropské unie, měl požadovanou životnost a splňoval další náležitosti.

Tlak na vlastnosti stavební materiálů je v současné době velmi vysoký. Moderní zdiva, výplně a konstrukční profily musejí vyhovovat řadě podmínek. Patří mezi ně zdravotní nezávadnost, dlouhá životnost, minimální tepelná prostupnost, nosnost, tvarová stálost, cena, eliminace tepelných mostů a kondenzace vody, rychlost dodání materiálu a snadná manipulace. Podkladový profil Torenit®, který vyvinula společnost TOR Cheb pro montáž oken, dveří a portálových systémů, všechny tyto požadavky splňuje.

Přečtěte si, proč je TORENIT stavební materiál pro 21. století.

1. Tepelně izolační vlastnosti

Torenit® je stabilní sendvič z tvrdých desek PET pěny a extrudovaného polystyrenu, který má nadstandardní tepelně izolační vlastnosti. Ideálně tak nahrazuje dříve hojně používaný recyklovaný polyuretan, který nemá odpovídající parametry na tepelnou izolaci, je těžší, má vyšší míru prašnosti při obrábění a není dostatečně tvarově stálý. Má také lepší vlastnosti než recyklovaný PET ve formě pěny nebo sendvič z polyuretanové pěny a XPS polystyrenu.

Sendvič z tvrdých desek PET pěny a extrudovaného polystyrenu, který vyvinula společnost TOR Cheb, má jedny z nejlepších tepelně izolačních vlastností na trhu s materiály pro podkladové profily, snadno se obrábí, je lehký, dobře se s ním manipuluje a má velmi vysokou životnost. Je vhodný pro založení nejen oken a dveří, ale také prosklených stěn, portálových systémů, garážových vrat a dalších stavebních výplní otvorů.

2. Nosnost a tvarová stálost

Podkladové profily Torenit® jsou speciálně vyvinuté pro zabudování stavebních výplní a na rozdíl od ostatních univerzálních materiálů 100% splňují požadavky na stavební systémy. Torenit® je lehčí než ostatní produkty používané při montáži oken a dveří a díky kombinaci tvrdých desek PET pěny s extrudovaným polystyrenem je stejně pevný, tvarově stálý a má vysokou nosnost.

3. Odolnost proti vlhkosti a škůdcům

Vlhkost a kondenzace vody obvykle vedou ke vzniku plísní, které jsou nezdravé nejen pro obyvatele domu či bytu, ale také zásadně snižují životnost stavební výplně i stavební konstrukce. Torenit® je velmi voděodolný a zabraňuje vzniku tepelných mostů. 

Díky jeho vlastnostem je možné zajistit optimální odvětrávání vnitřních prostor. Vzhledem k tomu, že se jedná o velmi stabilní a tvarově stálý materiál, který je možné vyfrézovat přesně podle individuálních požadavků každého zákazníka, lze zajistit minimální riziko kondenzace vody. Torenit® je zároveň také vysoce odolný proti škůdcům.

4. Minimální tepelné ztráty

V současné době jsou kladeny velké požadavky na energetickou náročnost budov. Nevhodně vybraný podkladový profil může zvýšit energetickou náročnost až o desítky procent. Díky Torenitu® je možné maximálně snížit tepelné ztráty a minimalizovat únik tepla.

Správné osazení oken, dveří a portálových systémů do stavební konstrukce hraje významnou roli v dobrém utěsnění a zároveň v optimálním odvětrávání. Podkladové profily Torenit® jsou zákazníkům dodávány přesně na míru, materiál je variabilní, a proto je možné zaručit minimální tepelné ztráty.

5. Snadná obrobitelnost a manipulace

Inovativní technologický vývoj společnost TOR Cheb zajišťuje snadnou obrobitelnost podkladových profilů do nejmenších detailů. Díky konfigurátoru podkladových profilů s širokou nabídkou rozměrů si snadno a rychle vyberete z pohodlí domova nebo kanceláře profilaci přesně podle svých potřeb.

Torenit® má díky své sendvičové konstrukci z tvrdých desek PET pěny a extrudovaného polystyrenu slepených D4 polyuretanovým lepidlem velmi nízkou hmotnost a dobře se s ním manipuluje. Montáž oken, dveří, portálových systémů a dalších stavebních výplní je tak velmi jednoduchá. Na přání zákazníka je možné připravit ve spodní části profilu otvory pro jeho přišroubování do prahu nebo rámu a dodat speciální podložky a vruty. 

TIP: V online konfigurátoru si snadno a rychle vyberete z nabídky profilů ten nejvhodnější pro váš systém.

6. Dostupnost a cena

Kompozitní podkladový profil Torenit® byl vyvinutý speciálně pro montáž oken, dveří a portálových systémů. Díky tomu může společnost TOR Cheb garantovat vždy dostupný materiál, zajišťovat podporu a logistiku. Díky vlastnímu technologickému vývoji lze zajistit nejmodernější materiály pro stavby 21. století.

Každá objednávka je okamžitě zpracovaná a připravená k rychlé expedici, kterou společnost TOR Cheb zajišťuje do maximálně pěti pracovních dní po celé České republice i na Slovensku. Díky nízké hmotnosti podkladového profilu zákazníci také ušetří na nákladech na dopravu. K dispozici je i obchodně-technická podpora a samozřejmostí je maximální vstřícnost vůči stávajícím i novým klientům.

7. Splnění všech norem

Při zabudovávání všech stavebních výplní, jako jsou okna, dveře, okenní sestavy, portálové systémy a další je nutné dodržet všechny stavební normy. V České republice je to norma ČSN 74 6077 a na Slovensku STN 73 3134, které nahradily bývalou normalizační informaci TNI 74 6077.

Podkladové profily společností TOR Cheb všechny náležitosti příslušné normy splňují a díky tomu je možné garantovat funkční a dlouhodobé stavební řešení podle platné legislativy. Dodržení norem také dává stavitelům a firmám jistotu kvalitního standardu.

Chystáte na stavbu nebo rekonstrukci? Podívejte se, jak na montáž oken a dveří podle pravidel.