Torenit podkladový profil

Proč dát přednost Torenitu místo klasické podezdívky

Klasická podezdívka už v dnešní době nepatří mezi první volby při stavbě nového domu, bytu nebo při rekonstrukci. Aktuálně se pro přípravu podkladů oken a dveří používají moderní materiály, které zajišťují tepelnou izolaci domu a jsou dostatečně pevné i pro těžké hliníkové HS profily a další konstrukční prvky.

Torenit je inovativní řešení a funkční alternativa ke klasické podezdívce. Naši odborníci vám vysvětlí, proč je Torenit lepší řešení než tradiční podezdívka, která v minulosti sloužila desítky let.

Moderní řešení pro moderní dobu

Dříve nebyly dveře a okna tak kvalitní jako dnes, a proto se jim nepřikládal takový význam, speciálně co se týkalo izolace. Tehdy byly domy nedostatečně zateplené, takže se počítalo s úniky tepla. Dnes je situace jiná, zejména u nízkoenergetických a pasivních staveb je kladen důraz na precizní osazení oken a dveří a minimalizaci tepelných mostů. Jinými slovy, když investujete do kvalitního izolačního skla a dveří, nechcete, aby teplo unikalo hned pod nimi. Torenit© vám pomůže tento problém snadno a rychle vyřešit.

Volba podkladových profilů je při stavbě nebo rekonstrukci zásadní rozhodnutí a existuje několik jasně podložených důvodů, proč nevsadit na klasickou podezdívku. Samozřejmě pokud máte ještě nějaké zbylé tvárnice a přemýšlíte o jejich využití pro podložení dveří nebo okenních rámu, jedná se o snadné, rychlé a finančně nenáročné řešení. Ale jen v krátkodobém horizontu. Dlouhodobě se vám tato volba nevyplatí. 

Tvárnice obvykle nemají dostatečnou nosnost na to, aby unesly těžká okna, dveře a další portály. Pokud jsou tvárnice vystaveny vysokému tlaku, mohou se poškodit a v horším případě se i zdeformovat. Další variantou je volba betonového podkladu, ale to také není vždy ideální a vyžaduje to složitější přípravu a instalaci. Navíc v extrémních povětrnostních podmínkách, konkrétně v mrazech, může beton velmi jednoduše prasknout. Torenit© žádnými těmito neduhy netrpí. 

Co je vlastně Torenit a proč byste měli zvážit jeho použití?

Torenit© je unikátní stavební materiál vyvinutý speciálně pro zateplení oken a dveří firmou TOR Cheb, která se v tomto odvětví stavebnictví pohybuje na trhu již od roku 1994. Torenit© je kompozitní podkladový profil, který zajišťuje optimální a maximálně stabilní základ pro práh dveří nebo rám oken. Vzhledem k tomu, že byl společností TOR Cheb vyvinutý konkrétně jen pro tyto účely, můžete se spolehnout na jeho dokonalé izolační vlastnosti. Torenit© zajistí, aby z vašeho interiéru neunikalo teplo a zároveň, aby byly místnosti přiměřeně odvětrávány tak, aby nedocházelo ke vzniku vlhkosti a tepelných mostů.

Pokud by vás zajímala technická stránka a parametry, podkladový profil Torenit© je určený pro montáž oken, dveří a portálů (HS, PSK, FS a PAS). Jedná se o sendvič z odolných desek PET pěny a extrudovaného polystyrenu, které jsou slepené D4 polyuretanovým lepidlem. Díky této kombinaci je Torenit© bezkonkurenčně lepší, spolehlivější a funkčnější než klasická podezdívka. 

Torenit

Výhody Torenitu oproti podezdívce

Dříve používané materiály na podezdívku byly těžké, nesnadno se s nimi manipulovalo a jejich úprava nebo přizpůsobení konkrétní stavbě byla náročná. Vzhledem k tomu, že Torenit© je navržený speciálně jako podkladový profil, jeho největší předností je, že se s ním dá velmi jednoduše manipulovat. Díky jeho nízké hmotnosti je montáž velmi jednoduchá a lze ho opracovat podle vašich potřeb. U klasické podezdívky jsou tyto možnosti značně limitované. Navíc u společnosti TOR Cheb máte možnost si nakonfigurovat podkladový profil online, z pohodlí vašeho domova nebo kanceláře v e-shopu Torenit.

Kromě praktické stránky vyniká Torenit© i tím, že má nadstandardní technické vlastnosti. V první řadě splňuje třídu E dle EN 13501, takže se nebudete muset starat o to, jestli splníte při stavbě nebo rekonstrukci požadované normy. To je samozřejmost. Nadto má podkladový profil Torenit© velmi vysokou nosnost až 18,7 na 1 bm. Díky součiniteli prostupnosti tepla od 0,172 W/m2K zásadně ušetříte na výdajích za energie.

Vzhledem k tomu, že je podkladový profil Torenit© vyvinutý speciálně pro výplně stavebních prvků, jako jsou dveře, okna a portály, přináší oproti klasické podezdívce řadu výhod.

  • Lze ho snadno zpracovávat běžnými nástroji a upravit podle tvaru profilu.
  • Je možné jej lepit, řezat, vrtat a kotvit (kotvící součásti, jako jsou podložky, vruty apod. lze dodat přesně podle vašeho přání).
  • Odolává vodě a nebobtná.
  • Je odolný vůči škůdcům.
  • Při kontaktu s ohněm nevytváří dým, netaví se a nekapá.
  • Nepodléhá opotřebení ani při vysoce extrémních teplotách, ať už se jedná o mráz nebo působení slunce.
  • Je k dispozici v různých tloušťkách a výškách.
  • Má vynikající tepelně-izolační vlastnosti.

Podívejte se na konkrétní technické vlastnosti podkladového profilu, abyste si sami mohli udělat názor na to, že je Torenit© lepší volba než klasická podezdívka.

Pokud budete stavět nový dům nebo provádět rekonstrukci a potřebujete konkrétní rady ohledně množství a parametrů Torenit© pro vaše potřeby, obraťte se na nás. Jsme odborníky na podkladové profily.

Máte zájem o odborné poradenství od profesionálů? Kontaktujte nás.