Jednatel TOR Martin Řezníček

Příběh podkladového materiálu Torenit – rozhovor s jednatelem Martinem Řezníčkem

Společnost TOR Cheb se v oboru montáží oken, okenních systémů a dveří i dodávek příslušných materiálů a doplňků pohybuje už od roku 1994. Martin Řezníček je dlouhodobě jejím jednatelem a v polovině roku 2018 se stal firemním společníkem. Během svého působení ve společnosti TOR byl svědkem vzniku nového produktu Torenit®, který má lepší vlastnosti a je levnější než ostatní podobné produkty na trhu. Přečtěte si rozhovor, ve kterém Martin Řezníček popisuje, jak Torenit® vznikl a v čem je oproti konkurenci lepší.

Jaké byly první úvahy, které vedly k vývoji nového produktu Torenit?

Montáži oken a dveří se věnujeme už mnoho let. Během té doby jsme si uvědomili, že nemáme k dispozici žádný produkt, který by byl určený speciálně pro podkladové profily. Na trhu samozřejmě existuje řada materiálů a produktů, ale ty jsou univerzální. Dají se použít i pro jiné účely, protože nebyly od začátku konstruovány jako podkladový profil. Začali jsme proto přemýšlet o vývoji produktu, který by byl dostatečně kvalitní a odpovídal našim požadavkům.

Jak vývoj Torenitu probíhal?

V první řadě jsme využili naše dlouholeté zkušenosti v oboru. Materiály a postupy se v průběhu času vyvíjejí a naši odborníci tento vývoj sledují. Detailní znalost trhu jim proto umožnila jasně stanovit, jaké parametry by měl Torenit® mít. V úvahu jsme brali také požadavky a potřeby našich zákazníků. V neposlední řadě jsme zohlednili cenu tak, aby byl Torenit® dostupný za příznivé ceny.

Historie podkladového profilu Torenit v číslech:

  • projekt Torenit jsme začali připravovat na jaře 2017
  • 1.6.2017 jsme obdrželi objednanou výrobní technologii
  • první podkladové profily jsme našim zákazníkům dodali v červenci 2017
  • od počátku realizujeme vlastní vývoj a poradenství
  • do roku 2021 jsme vytvořili více než 220 profilací podkladového profilu pro okna, dveře a portálové systémy
  • každý den posíláme balíky a palety s podkladovým profilem našim zákazníkům po celé České a Slovenské republice

V čem jsou vlastnosti Torenitu lepší než u konkurence?

Jak už jsem říkal, jiné produkty, jako je například recyklovaný polyuretan, jsou univerzální stavební materiály.Torenit® je určený speciálně pro podkladové profily. Díky tomu je možné garantovat dokonalé usazení oken a dveří a dosáhnout požadovaných technických parametrů. Torenit® je lehčí při zachování stejné pevnosti a kvality. Navíc je oproti konkurenci levnější.

Proč se vyplatí zvolit pro podkladový profil Torenit?

Z mnoha důvodů. Torenit® velmi účinně minimalizuje tepelné ztráty při úniku tepla z budov, eliminuje tepelné mosty a zabraňuje kondenzaci vody. Je to vysoce kvalitní stavební výplň, která má velmi dlouhou životnost. Díky tomu se zvyšuje také životnost zateplení domu nebo bytu. Naše technologie dělají z Torenitu® pevný a stabilní podklad, který je tepelně izolovaný a má vyšší nosnost.

Jaké konkrétní kvality Torenit má?

Ze stavebního hlediska má velmi vysokou nosnost, extrémní tepelnou odolnost a je voděodolný. Jedná se o stabilní stavební materiál, u kterého nehrozí žádné tvarové změny. Je samozřejmě odolný proti všem škůdcům. Z hlediska uživatele je zdravotně nezávadný a díky tepelně izolačním vlastnostem zajišťuje v místnostech příjemné klima v létě i v zimě.

Kde všude je možné Torenit využít?

Torenit® byl vyvinutý speciálně jako podkladový profil pro okna, okenní systémy, dveře a portály všech druhů a značek. Jeho velkou výhodou je, že ho lze přizpůsobit systému a konstrukčnímu řešení zákazníka. Díky nízké hmotnosti se s ním snadno manipuluje, jednoduše se montuje a lze ho opracovat podle potřeby.

Pro koho je Torenit určený?

Torenit® od nás odebírá široká škála klientů. Jsou mezi nimi stavební firmy a výrobci oken a dveří, kteří Torenit® používají při montážích u svých zákazníků. Náš produkt ale kupují i soukromí stavebníci, majitelé malých stavebních firem, projektanti, obchodníci, kteří prodávají okna a dveře, architekti a mnoho dalších. Oslovují nás dodavatelé a stavebníci, kteří chtějí osvědčenou kvalitu za příznivé ceny.

Jak probíhá další vývoj Torenitu?

Ve firmě TOR Cheb neustále probíhá permanentní vývoj profilací. Máme svoji vlastní technologii, kterou se snažíme kontinuálně vylepšovat na základě požadavků zákazníků i aktuálních trendů. Podle potřeb klientů jsme schopni vytvořit podkladový profil i ve více variantách pro rozdílné stavební situace. Nově vytvořené profilace pak katalogizujeme a přidáváme je do konfigurátoru. Naše nabídka se tak neustále rozšiřuje.

Nabízí společnost TOR Cheb svým zákazníkům další benefity?

Podle mého názoru je největším benefitem právě online konfigurátor. Klient si vše může v klidu domova nebo kanceláře vybrat vše podle svých potřeb. My mu pak zakázku rychle doručíme nebo připravíme k výdeji na jedné z našich poboček. Jak už jsem také zmiňoval, další výhodu vidím v samotném produktu, který nemá na trhu konkurenci, navíc za dobré ceny. Jsme solidní firma s dlouholetou tradicí a spolehlivost je naší vizitkou.