Torenit podkladový profil

3 důvody, proč zvolit při stavbě Torenit

Ať už stavíte novostavbu, rekonstruujete nebo renovujete starší stavbu, řešíte výměnu oken a dveří, čeká vás řada zásadních rozhodnutí. Jedním z nich je, jak vybrat ten nejlepší stavební materiál, speciálně v oblasti podkladových profilů. V dnešní době se klade velký důraz na vysokou energetickou efektivitu domu či bytu, a proto se vyplatí investovat do materiálů, které vám do budoucna ušetří nejen náklady za energie, ale také jsou odolné a mají dlouhodobou životnost. Mezi podkladovými profily vyniká Torenit, který byl vyvinutý firmou TOR Cheb speciálně jako podkladový profil.

Jaké jsou výhody Torenitu?

Torenit©, na rozdíl od ostatních stavebních materiálů, byl navržený speciálně a pouze jako podkladový profil pro stavební výplně. To znamená, že na rozdíl od jiných materiálů, které mají možnost univerzálního využití, splňuje na 100 % požadavky na technické vlastnosti podkladového profilu. Mezi parametry, které ho posouvají na přední příčku mezi stavebními materiály patří:

  • Snadná montáž – Torenit© je založený na principu takzvaného sendviče z tvrdých desek PET pěny s vysokou hustotou a extrudovaného polystyrenu, které jsou slepené kvalitním D4 polyuretanovým lepidlem. Díky tomu se s ním velmi snadno manipuluje, protože je lehký a není problém ho opracovávat i v domácích podmínkách do požadovaných tvarů a rozměrů.
  • Technické parametry – Torenit© je vysoce tepelně odolný a dokáže odolávat menším plamenům po poměrně dlouhou dobu, čímž funguje jako účinná prevence proti šíření požáru (splnění normy třídy E dle EN 13501). Jeho izolační vlastnosti minimalizují tepelné ztráty. Díky tomu ušetříte na nákladech za vytápění i chlazení interiéru, váš domov bude energeticky efektivní a zároveň šetrný k životnímu prostředí. V neposlední řadě je Torenit© vysoce odolný vůči vlhkosti, a tak zamezuje její kondenzaci, vzniku tepelných mostů a s nimi spojenému bujení plísně nebo poškození stavebního materiálu. Podívejte se na konkrétní technické vlastnosti podkladového profilu.
  • Individuální parametry – Společnost TOR Cheb nabízí na svých stránkách online konfigurátor podkladových profilů, ve kterém si sami můžete z pohodlí svého domova nebo kanceláře nastavit přesné parametry podle vašich potřeb. Torenit© nabízí celou škálu možností úprav. Můžete si ho opracovat sami nebo zadat poptávku a specialisté z TOR Cheb vám ho připraví na míru.

TIP TOR Cheb: Podívejte se, proč se vyplatí dát přednost Torenitu místo klasické podezdívky

Efektivní a levné řešení při stavbě i rekonstrukci

Torenit© má řadu technických výhod, jako je snadná montáž, optimální parametry pro podkladové profily a možnost individuálního přizpůsobení. Kromě toho vám může pomoci ušetřit podstatné částky vydané z rodinného rozpočtu. Práce s Torenitem© je natolik snadná, že s ním zvládnete stavbu nebo rekonstrukci svépomocí, což není v dnešní době vysokých cen nemovitostí málo. Navíc si budete moci přizpůsobit úpravy vašeho domova přesně podle svých představ.

Než se pustíte do stavby nebo rekonstrukce, vyplatí si vše důkladně naplánovat. Díky tomu se vyhnete zbytečným časovým prodlevám a nutnosti improvizovat na poslední chvíli. Pokud budete s čímkoli váhat nebo si nebudete vědět rady, obraťte se na nás a naši odborníci TOR Cheb vám se vším ochotně poradí. Například s výběrem materiálu, jeho opracováním, harmonogramem práce nebo rovnou s instalací podkladových profilů. Mají v tomto oboru bohaté zkušenosti, takže je možné, že práci zvládnou rychleji než vy, díky čemuž ušetříte, a ještě se místo toho budete moci věnovat dalším věcem, jako je například design interiéru, výběr doplňků a další detaily, díky kterým si vytvoříte domov přesně tak, jak ho chcete mít.

TIP TOR CHEB: Přečtěte si o rekonstrukci bytu svépomocí efektivně a levně

Co je to vlastně Torenit?

Torenit© je unikátní materiál pro podkladové profily do oken, dveří a portálů (HS, PSK, FS, PAS), který vyvinula společnost TOR. Je velmi lehký, ale zároveň má velkou nosnost. Vyniká v součiniteli prostupu tepla a tepelné stabilitě. Splňuje všechny normy, které po vás budou vyžadovány při kolaudaci. Dá se pořídit v mnoha různých formách podle délky, síly nebo tloušťky. Zajímavým aspektem a praktickým bonusem je online konfigurátor, díky kterému si můžete sami sestavit celý váš systém na míru. 

Minimalizuje únik tepla z interiéru do exteriéru a zároveň pronikání chladu z exteriéru do interiéru. Je účinnou prevencí proti vzniku tepelných mostů, rosných bodů, kondenzaci vody a tím vzniku plísní.  Díky tomu zajišťuje vyšší kvalitu tepelné výplně, což vede k efektivnímu zateplení obvodového pláště stavby a snižuje riziko jeho poškození.

Vzhledem k tomu, že společnost TOR Cheb sama podkladový profil Torenit© navrhnula, poskytuje k němu i nejvhodnější doplňky. Mezi ně patří nejrůznější lepidla (např. polyuretanové Silce lepidlo Quick Fick, Silco neutrální silicon), podložky ke kotvení podkladů v nejrůznějších velikostech, hydroizolační fólie, doplňkové montážní komponenty (tmely, těsnicí a komprimované pásky, membrány apod.) a řadu dalších produktů.

Netroufáte si na montáž svépomocí a máte zájem o odborné poradenství od profesionálů? Kontaktujte nás nebo přejděte do e-shopu Torenit, kde si sami vyberte materiál pro rekonstrukci domu.