Torenit podkladový profil

Nejlepší výplň do vchodových dveří – odpověď je Torenit

Dobře zabezpečené vchodové dveře jsou v dnešní době naprostou samozřejmostí. Ale co teprve dveře, jako stavební výplň, které dokážou zamezit úniku tepla? Dveře jsou totiž častým místem, kudy vám z interiéru doslova mizí teplo, což se může negativně projevit na vašich nákladech za vytápění. Materiál Torenit© od společnosti TOR Cheb má vysokou tepelnou odolnost, díky čemuž je to ideální volba pro výplň vchodových dveří. Podívejte se, jaké jsou přednosti Torenitu© a proč jej zvolit pro zateplení vašeho domova.

Torenit – kontinuální inovace od roku 1994

Na trhu existuje řada materiálů pro podkladové profily, ale jen jediný je vyvinutý speciálně a jednoznačně pro svůj účel – Torenit©. Je extrémně pevný a stabilní a tvoří tak ideální základ pro práh nebo rám. Má nadstandardní izolační vlastnosti a je odolný vůči vlhkosti. Díky tomu se můžete spolehnout, že maximálně zamezí vzniku tepelných mostů, úniku tepla, udržování se vlhkosti, vzniku plísní a zajistí celkově příjemné klima v domě nebo bytě. 

Vzhledem k tomu, že je lehký a dobře opracovatelný, práce a manipulace s ním je velmi snadná a zvládnete ji i svépomocí. Společnost TOR Cheb má na svých stránkách online konfigurátor, v němž si můžete sami nastavit požadované parametry přímo na míru vašim potřebám. 

Konkrétní technické vlastnosti podkladového profilu Torenit©:

  • pevný sendvič z tvrdých desek PET pěny a extrudovaného polystyrenu, které jsou spojené vysoce odolným D4 polyuretanovým lepidlem
  • nadprůměrná nosnost až 18,7 t na 1 bm
  • nekompromisní součinitel prostupu tepla od 0,172 W/m2K
  • žáru odolnost až do 150 °C
  • odpovídá všem stavebním a technickým normám

Pokud by vás zajímaly další technické vlastnosti, podívejte se na technický list

Inovace v oblasti izolačních materiálů

Společnost TOR Cheb vyvíjí řadu inovativních izolačních materiálů, které vám pomohou efektivně utěsnit vaše okna a dveře. Vlajkovou lodí těchto materiálů je Torenit©, který na základě dlouholeté praxe a zkušeností ve stavebnictví společnost TOR Cheb sama přinesla na trh. Jaké jsou jeho hlavní výhody?

S Torenitem© se nemusíte obávat změn rozměrů nebo dokonce sublimace kvůli teplu a vysokým povrchovým teplotám v letních měsících. Vchodové dveře bývají často umístěny na jižní straně domu, kde jsou vystaveny intenzivnímu slunečnímu záření a vysokým teplotám. Když investujete do kvalitních vchodových dveří, očekáváte, že budou plnit svou funkci dlouhá léta. Společnost TOR Cheb využila své mnohaleté zkušenosti s polyuretanovými výrobky a vytvořila materiál, který uspokojí potřeby zákazníků a rozšíří nabídku na trhu. 

Torenit© je recyklovatelný, vyniká vysokou stabilitou, odolností vůči tlaku a vlhkosti, nízkou hmotností a snadnou opracovatelností. Jeho povrch může být hladký nebo drážkovaný na obou stranách nebo jen na jedné straně. Navíc lze kombinovat s různými krycími materiály, včetně dřeva, PVC a hliníku.

Díky vynikajícím tepelně izolačním vlastnostem můžete dosáhnout skvělých výsledků i při tenké vrstvě materiálu. Podívejte se na tabulku technických vlastností při různých tloušťkách. Torenit© má také vynikající mechanické a dynamické vlastnosti, což z něj dělá ideální volbu pro výrobu obvodu výplně dveří. Torenit© je dodáván ve formě desek, buď v standardních rozměrech nebo výřezů, které lze přesně přizpůsobit potřebám zákazníka. Materiál má nízkou tepelnou vodivost a dodává se s velmi malou tloušťkovou tolerancí.

Torenit© se často využívá při plnění rámů dveří a oken, protože je odolný i ve vlhkém prostředí a vyniká skvělou izolační schopností. Snese vysoké zatížení a má stálou strukturu i při delším kontaktu s vodou nebo vysokými teplotami. Lze ho snadno upravovat podobně jako dřevo. Tento materiál dokáže snížit a přerušit tepelné mosty. Používá jako podkladový profil u oken, v dolní části dveří (u podlahy) a jako výplň pro stavební otvory. Díky tomu budou okna a dveře lépe plnit svou funkci a účinněji bránit pronikání tepla v letních měsících a jeho úniku v zimě.

Torenit: inovativní materiál pro budoucnost stavebnictví

V dnešní době, kdy se stále více lidí zaměřuje na energetickou účinnost a udržitelnost stavebnictví, se objevuje mnoho inovativních materiálů, které mají potenciál změnit způsob, jakým stavíme domy a budovy. Jedním z těchto materiálů je právě Torenit©, který nabízí širokou škálu výhod a perspektivní využití v oblasti stavebnictví.

Co je Torenit?

Torenit© je moderní materiál a jedná se o inovativní konstrukční prvek, který se vyznačuje vynikající odolností a schopností snášet rozmanité podmínky. Tento materiál kombinuje pevnost téměř betonu s vlastnostmi, které umožňují jeho jednoduché opracování a tvarování. Podívejte se na možnosti využití Torenitu

Vlastnosti a výhody Torenitu:

  • Tepelná Izolace: Torenit© má vynikající tepelné izolační schopnosti, což ho činí ideálním materiálem pro stavební izolace a obklady. To pomáhá snižovat energetické náklady budov a zlepšit jejich celkovou energetickou účinnost.
  • Odolnost: Torenit© je extrémně odolný vůči vlhkosti, povětrnostním vlivům a chemikáliím. Díky této odolnosti se Torenit© může použít ve venkovním prostředí i v náročných klimatických podmínkách.
  • Snadná opracovatelnost: Materiál je oproti jiným produktům velmi lehký, což usnadňuje instalaci a celkově manipulaci s ním. Dá se snadno řezat, tvarovat a upravovat podle potřeby, díky čemuž se usnadňuje stavební proces.
  • Ekologicky šetrný: Torenit© je recyklovatelný a vyrábí se s minimálním množstvím odpadu. To z něj činí ekologicky šetrnou volbu pro udržitelné stavebnictví.
  • Všestrannost: Torenit© může být použit pro různé účely, včetně stavebních izolací, obkladů, rámů, stavebních výplní a mnoha dalších. Jeho všestrannost umožňuje designérům a architektům realizovat své nápady a inovace. A to i přesto, že je vyvinutý výhradně jako podkladový profil.

Aplikace Torenitu v praxi:

Jakkoli je Torenit© navržený primárně jako podkladový profil, v praxi se dá použít mnoha způsoby. 

Stavební Izolace: Torenit© se používá k izolaci stavebních konstrukcí a zlepšení tepelné účinnosti budov. Díky nízké tepelné vodivosti pomáhá snižovat energetické náklady.

Fasády: Materiál Torenit© je vhodný pro fasádní obklady, což dává budově moderní vzhled a zároveň zvyšuje její odolnost vůči vnějším vlivům.

Venkovní obytné prostory: Torenit© může být použit pro vytváření venkovních obytných prostor, jako jsou terasy a zahrady. Jeho odolnost vůči povětrnostním vlivům je zde nesmírně výhodná.

Interiéry: Torenit© se využívá i pro interiérové úpravy, jako jsou dlažby, obklady stěn a nábytek. Jeho všestrannost umožňuje kreativní designové možnosti.

Torenit© je inovativní a unikátní materiál pro stavebnictví, který kombinuje pevnost a odolnost s vlastnostmi, které usnadňují jeho používání, manipulaci a tvarování. Tepelná izolace a odolnost vůči vnějším vlivům ho činí ideální volbou pro moderní a udržitelnou výstavbu budov. S tímto materiálem lze očekávat, že stavební odvětví bude pokračovat ve svém vývoji směrem k udržitelnějším a efektivnějším řešením pro budoucnost.

Máte zájem o odborné poradenství od profesionálů? Kontaktujte nás nebo přejděte do e-shopu Torenit, kde si sami vyberte materiál pro rekonstrukci domu.